180819 Kölner Haie - Rögle

Gå ner

180819 Kölner Haie - Rögle

Inlägg av eleganten i fre aug 17 2018, 08:14

Matchtråd
avatar
eleganten
Admin

Antal inlägg : 399
Registreringsdatum : 18-06-11
Ort : Göteborg

Användarens profil

Till överst på sidan Gå ner

Sv: 180819 Kölner Haie - Rögle

Inlägg av Mike i sön aug 19 2018, 11:20

Har vi vunnit turneringen tro även om vi losar idag? Örebro har också två vinster men de förlorade mot oss?

De rör om rejält idag:

Pogge

Sandin - Curran
JW - Youds
Bertov - Alen
Jonsson

Zaar - Sandin - Jäger
Höglander - Brithen - Thomas
Bengtsson - Horvath - Bristedt
Elvenes - Ryfors - Elvenes

Extra forward: Olle Liss.
Ej ombytta: Craig Schira, Erik Andersson, Taylor Matson, Mattias Sjögren.

Ska bli spännande att se vad Höglander - Brithen - Thomas kan uträtta tillsammans.
avatar
Mike
Admin

Antal inlägg : 806
Registreringsdatum : 18-06-10

Användarens profil

Till överst på sidan Gå ner

Sv: 180819 Kölner Haie - Rögle

Inlägg av Henrik i sön aug 19 2018, 13:21

Ja, vid en första anblick kan det kännas som tombolan tillgripits.
Men inte konstigt att det är Pogges tur.
Kul att man provar stabile Sandin med Curran. JW-Youds är nog ett par som etsat sig fast lite hos Cam och båda ligger nog skapligt till i hierarkin som växer fram bland backarna. Bertov-Alen, varför inte? Men känns mest som att de stod på tur och att det är Jonssons tur att vila.

Beträffande kedjorna måste coacherna helt enkelt vara nyfikna på hur vissa spelare/spelartyper fungerar, på basis av vad de hittills visat individuellt. Utöver 2xElvenes+Ryfors startar man ju på helt ny kula.

Jäger med omgivning, varför inte? Men på förhand känns det ändå lite som en diss främst till Zaar. Helt plötsligt är de mer av "förstaformation" på pappret. Känns mer som Höglander blir belönad med att få chansen i den med vår för stunden mest rutinerade center och klassvärvningen Thomas, som man kanske vill hitta bättre omgivning år. Horvath får en rejäl chans att centra två vinthundar. Bra att idag vila sådana som man redan vet var man har.

Ok, nu vill man testa alternativ. Så småningom får de bästa spela. Men just därför är man också betjänt av att hålla liv i konkurrensen och få alla med på banan. Sen tror jag coacherna också vill tydliggöra det, förberada i stort sett alla på att kunna spela i stort sett varsomhelst, närsomhelst och med vem som helst. Utifrån prestation och konkurrenssituation, men också för att man förväntar sig både det kunnandet, den lojaliteten och lagandan. Oavsett laguppställning för dagen gör hela truppen det tillsammans.

Henrik

Antal inlägg : 688
Registreringsdatum : 18-06-12

Användarens profil

Till överst på sidan Gå ner

Sv: 180819 Kölner Haie - Rögle

Inlägg av Mike i sön aug 19 2018, 15:26

Thomas med sin första poäng. Hade ett skott i ribbans undersida också.
avatar
Mike
Admin

Antal inlägg : 806
Registreringsdatum : 18-06-10

Användarens profil

Till överst på sidan Gå ner

Sv: 180819 Kölner Haie - Rögle

Inlägg av Henrik i sön aug 19 2018, 20:15

Har endast läst HDs matchreferat i efterhand. Några exceptionella individuella prestationer verkar inte ha återfunnits idag. Däremot skitkul att man förlänger vinstsviten, uppvisar en högre lägstanivå än tidigare och att den grundläggande spelidén redan har en trygg bas att stå på. Inte minst verkar man backa varandra väl i försvarsarbetet och lyckas riktigt väl i BP. Motståndarna tillåts inte få många farliga avslut. Allt bottnar i att man redan är en relativt sammansvetsad grupp och kör tillsammans, för varandra.

Dårskapen verkar vara vanligare nere på kontinenten. Trist med Bertov. Hoppas han är ok snart. Bortsett från ofärdige Sjögren är vi ju annars ännu skadefria, ta i trä! Skador är ju tyvärr också något som påverkar laguppställningar. Kanske gör denna att det blir än svårare för Bertov att ta plats till en början? Kommer toppbacken och Rasmus stannar lär de utgöra topp-4-backarna tillsammans med Curran och Schira. Tycker mig redan se att JW och Youds ligger väldigt bra till för att bli tredje par. Alen och Jonsson måste nog steppa ytterligare och Bertov måste först och främst bli spelduglig igen. Fortsättning följer...

Bland forwards pågår ett kanske ännu tuffare internt utnötningskrig. Man vet aldrig, men Anderson, Brithén och Sjögren blir naturligtvis svåra att peta när alla är spelklara. Bland yttrarna betraktar jag i dagsläget inte bara Thomas och Zaar utan även Bengtsson och Liss som ganska givna, även om de inte tokimponerat hittills. Vinnare av de första slagen i kriget om platserna i premiärlaget är nog snarare Höglander och Bristedt. I dagläget har de varsin plats. Lucas är också närmast given. Ryfors har väl inte försämrat sina chanser. Men förmodligen måste Ludvig lyckas sätta dit en och annan macka från brorsan framöver om han ska lyckas bibehålla den kedjan intakt (då får man ju tänka någon omgång in på serien eftersom Lucas ändå missar premiären pga camp i Vegas). Alltså lär samtliga hjälpgummor, Matson, Andersson och Sandin få spela i premiären, en för Matt och en för Lucas, men förmodligen inte just på hans plats. Och då kanske det ändå blir omstuvat till Ludvigs nackdel? Sen kanske inte Sjögren är redo vilket gör att han likväl får plats. Hittills ligger nog Jäger och Horvath allra längst ifrån premiärlaget även om de inte på något sätt verkar ha gjort bort sig under turneringen i Köln. De har bara inte stuckit ut tillräckligt.

Nu har vi fått en bra start mot ett Örebro som var mindre redo och kanske lite svaga motståndare i Langnau och Köln. Blir väldigt spännande att se hur vi står oss härnäst mot främst HV71 och LHC som också verkar ha startat sina försäsonger lovvärt. Självklart blir det skitspännande att försöka tolka dynamiken i laget, hur premiärlaget och det tilltänkta laget några omgångar in på serien gradvis växer fram. Jag har ett härligt intryck av att Cam lugnt och metodiskt låter alla få chansen att tävla om det samtidigt som han skaffar sig nödvändiga andrahandsalternativ för inledningen av säsongen. Vi är ännu bara i inledningen av en process där spelarna med sina prestationer i längden själva avgör vilka som får spela.

Henrik

Antal inlägg : 688
Registreringsdatum : 18-06-12

Användarens profil

Till överst på sidan Gå ner

Sv: 180819 Kölner Haie - Rögle

Inlägg av Mike i sön aug 19 2018, 21:33

Rasmus sticker i slutet av augusti och missar troligen LHC-matchen. Sen är det bara att hålla tummarna för att han är tillbaka till premiären, annars kommer vi att få det jobbigt i inledningen med en ihålig defensiv och tre tunga offensiva avbräck med Matt, Lucas och Sjöa borta.

De givna i dagsläget tror jag är:

Sandin - Schira
? - Curran
JW - Youds

Liss - Matt - Thomas
Lucas - Brithen - Zaar
? - Sjögren - ?
? - Matson - Sandin

avatar
Mike
Admin

Antal inlägg : 806
Registreringsdatum : 18-06-10

Användarens profil

Till överst på sidan Gå ner

Sv: 180819 Kölner Haie - Rögle

Inlägg av Sponsored content


Sponsored content


Till överst på sidan Gå ner

Till överst på sidan


 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet