SHL 2018-2019

Gå ner

SHL 2018-2019

Inlägg av Flying Farang i sön jun 17 2018, 12:26

Toms Ros lägger lite favorittryck på Rögle i sitt tips i dagens Aftonbladet, han tippar Rögle som 5:a och utnämner laget till säsongens stora överraskning. Han tror också att Daniel Bertov blir en flipp och Erik Andersson en flopp,

Laget vid brofästet placerar han som 12:a...

Vet inte om det är så värst bra att placera ett sådant tryck på Rgles axlar, jag hade föredragit ett tips runt plats 8-12 så att vi kunnat smyga i vassen lite.

Frölunda i topp före Djurgården och SAIK - sen Rögle.


Flying Farang

Antal inlägg : 5
Registreringsdatum : 18-06-15
Ort : Bangkok

Användarens profil

Till överst på sidan Gå ner

Sv: SHL 2018-2019

Inlägg av Mike i mån jun 18 2018, 01:28

Något överoptimistiskt kanske men samtidigt kul att folk börjar ta oss på allvar. Arvidsson på Hockeybladet vill inte vara sämre och tippar oss 4a. Intressant i sammanhanget är att han också tror på Bertov som årets utropstecken.

https://hockeybladet.nu/klubbar/bif/arvidsson-sa-slutar-shl-tabellen-sasongen-2018-19/
avatar
Mike
Admin

Antal inlägg : 30
Registreringsdatum : 18-06-10

Användarens profil

Till överst på sidan Gå ner

Sv: SHL 2018-2019

Inlägg av Henrik i tor jul 12 2018, 22:52

Läste Arvidssons tips först nu. Tja, men får väl se denna optimism utifrån som komplimanger. Dels verkar RBK (Abbotts) inge förtroende, dels suktar man nog många gånger efter en ny uppstickare i SHL, att något lag rör om i den ganska stelnade grytan (i grunden strukturellt orsakad av att relativt få lag ständigt kan lägga rabarber på en större del av TV-pengarna, bygga tillgångar och cementera sina positioner relativt bekvämt)

Tycker iofs att Arvidssons motiveringar känns ok. DIF, FCH och Växjö bör hamna topp 4. Där finns både bredd och topp. Ett lite tunnare SAIK och HV som bytt mycket ser jag som största utmanare. Skitkul såklart om RBK med ett djävla driv och utveckling också kan tillhöra den skaran, sluta topp 6, växa och bli hyperfarliga i ett slutspel. Klart laget internt ska sikta ditåt. Sikta mot månen! Men gillar inte när laget snackar upp sig själva för mycket utåt sett. Hittills ok, hoppas det stannar där tills prestationerna och resultaten kan stödja de stora orden. Vi ska så klart också hoppas och drömma. Men jag försöker hela tiden påminna mig om att "stabil tillvaro" på play-in-plats vore ett klart steg framåt. Någonstans borde det vara ett slags "trygghetsmål" för laget och oss andra.

FBK har bytt mycket och känns svårtippade. Kanske värsta hotet mot RBK:s topp-6-dröm? MÖFF och Luleå känns tunga och stabila, men har de kunnande nog att kämpa sig högre än play-in? Och frågan är om högre mål blir realistiska igen för MÖFF om deras nuvarande intäktssida blir trendsättande. Örebro får alltid in flis, hur än kass de är. Och de vill så gärna, men ger fortfarande lite "ihopplockskänsla". Tror de i bästa fall når play-in. Och då bör de nog passera i mitt intryck lite avmätta BIF och LHC. Brynäs backsida går visserligen inte av för hackor på pappret, men frågan är om man är beredda på att åter slita för varandra i år som tidigare gjorde under Bulans ledning? Om inte, blir det kräftgång. LHC verkar ha gått i stå. Efter att inte ha lyft riktigt på några säsonger verkar man nu gå bakåt. Klart de kan gå bättre, men risken för plats tolv tycker jag känns större än på väldigt länge.

Huruvida Timrå eller Mora blir sist låter jag vara osagt, men dessa lag får kvala. Som bekant är det ingen dans på rosor att som nykomling med mindre TV-flis försöka etablera sig. Så oerhört kul att Rögles ekonomiska kostym och organisation nu börjar kunna mäta sig med de ovanför bottenträsket. På sikt måste de bitarna gå hand i hand med de sportsliga prestationerna för att kunna nå de önskvärda resultaten.

Henrik

Antal inlägg : 17
Registreringsdatum : 18-06-12

Användarens profil

Till överst på sidan Gå ner

Sv: SHL 2018-2019

Inlägg av Sponsored content


Sponsored content


Till överst på sidan Gå ner

Till överst på sidan

- Liknande ämnen

 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet